Nieuw trainingsprogramma (hardlopen)

Voorjaarsprogramma 5 kilometer – Ropes&Running

Toewerken naar een loopevenement lukt niet iedereen voor zichzelf. Soms hebben we daar een steuntje in de rug voor nodig. Bij Ropes&Running willen wij de komende 3 maanden in speciale trainingen toewerken naar een 5 kilometerloop. In dit geval de 5 kilometer van de Enveloop.

In de komende tijd zullen de trainingen gericht zijn op het uit kunnen lopen van die 5 kilometer en daarnaast op het verhogen van de basissnelheid. Gedurende deze trainingsperiode zal er om de 3 weken een test-loop over verschillende afstanden in een training ingebouwd worden.

De start vindt plaats op woensdag 1 maart 2017 om 19.00 uur op ’t Barger (trainingslocatie Ropes&Running). Vooraf aanmelden is niet nodig*. In de eerste 2 trainingen staan de reguliere intervaltrainingen op het programma. Dit zal gedurende de rest van het programma naast en om de tests ook zo zijn. Op 15 maart starten we met de eerste test over 1 kilometer, 5 april volgt een test over 2 kilometer, 26 april 3 kilometer en 7 mei de laatste test over 4 kilometer.

De bedoeling van deze training is om de 5 kilometer uit te lopen in een zo hoog mogelijk tempo dat uiteraard zeer persoonlijk is.

Na de zomer gaan we door met de trainingen richting de 7.5 of voor degene die een grotere uitdaging wil de 15 kilometer van de Montferland-Run. Daarbij hoort uiteraard een gedegen heuveltraining. Gedurende deze laatste periode zullen meerdere trainingen in het teken staan van een langere duurloop.

Kosten trainingsprogramma: € 50 tot aan de Enveloop. Daarna heb je de keuze om lid te worden van Ropes&Running.

Met sportieve groet.