Vereniging

Ropes&Running is een vereniging met actieve leden, een gezonde sfeer en waarbij we vooral sporten voor ons plezier.


Ropes&Running wil iedereen de mogelijkheid bieden te genieten van survivalsport, bootcamp en hardlopen. Een vereniging waarin iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de sportcapaciteiten en culturele achtergrond. Wij willen een actieve en sportieve vereniging zijn die op basis van goede ontwikkelingsmogelijkheden voor de jeugd- en seniorleden herkend wordt als een aantrekkelijke club. Zowel regionaal als nationaal willen wij de survivalsport stimuleren en uitdragen.


Naast survivaltraining kunnen er hardlooptrainingen worden gevolgd op verschillende hardloopniveaus en bootcamptrainingen op verschillende locaties.

Survivalruns zijn onderverdeeld in drie parcoursafstanden, die recreatief gelopen kunnen worden of in wedstrijdverband (competitie).

De afstanden zijn 5-8 km, 11-13 km of 17-19 km.

Naast de natuurlijke hindernissen, zoals duikers, doorwadingen etc., worden hindernissen gebouwd. Deze hindernissen zijn verschillend van lengte, zwaarte en moeilijkheid. Techniek, souplesse en kracht zijn bepalend voor hoe de hindernis ‘overwonnen’ wordt. Voorbeelden van hindernissen zijn net- en touwconstructies waar overheen en onderdoor geklommen moet worden. Maar ook houthakken, kayakken of boogschieten staat op het menu tijdens een wedstrijd.

Elke afstand kent zijn eigen competitie. Zo loopt de jeugd in verschillende leeftijdscategorieën de korte afstand, maar ook volwassen kunnen hiervoor kiezen. De volwassen vanaf 18 jaar kunnen daarnaast nog kiezen voor de runs van de middellange of lange afstand.

Vereniging 1

Contactinformatie

Trainingslocatie:

Bargerbos

Bargerdijk 2, 7095 CK de Heurne


Mail:

secretariaatrr@gmail.com

Jeugd van 10-12 jaar

JSR-C (Jeugd Survival Run)

5 km

Jeugd van 13-14 jaar

JSR-B

5 km

Jeugd van 15-18 jaar

JSR-A

8 km

Volwassenen vanaf 18 jaar

KSR (Korte Survival Run)

8 km

Volwassenen vanaf 18 jaar

MSR (Middellange Survival Run)

11-13 km

Volwassenen vanaf 18 jaar

LSR (Lange Survival Run)

17-19 km

Als peildatum voor de categorie indeling geldt de leeftijd op 1 september van dat wedstrijdseizoen.

Het wedstrijdseizoen (van najaar tot voorjaar) bestaat per categorie uit een aantal wedstijden. Per wedstrijd zijn podiumplaatsen te verdelen.

In de wedstrijdcircuits worden de klassementen bijgehouden voor de jeugd, dames en heren en de veteranen (verschillende leeftijdscategorieën). Per wedstrijd verdien je op basis van je uitslag punten. Degene met de meeste punten aan het eind van het seizoen wint het seizoenskampioenschap. Je moet een aantal wedstrijden per seizoen lopen om mee te dingen naar het seizoenskampioenschap. Het aantal wedstrijden wat meetelt voor het eindklassement verschilt per categorie. Meestal de helft van het aantal wedstrijden plus één.

Jaarlijks wordt in elke categorie een Nederlands kampioenschap georganiseerd. Eén van de seizoenswedstrijden wordt aangewezen als wedstijd voor het Nederlands kampioenschap.

Je kunt je voor elke wedstrijd als recreatieve loper inschrijven. Als je in het wedstrijdcircuit mee wil doen, dan heb je een wedstrijdlicentie nodig die via de Survival Bond Nederland is aan te vragen. Je loopt dan gedurende het seizoen de wedstrijden in de categorie waar je een licentie voor hebt.